Ali pri nas govorimo o spolnosti?

Seminar za pedagoške delavce in starše 2018

8. decembra 2018 organiziramo celodnevni seminar, ki zaposlenim v šolstvu šteje tudi za napredovanje 0,5 točke (v tem primeru se nanj prijavite preko sistema KATIS). Če vpišete v katalog KATIS pod izvajalca Inštitut Integrum, boste ta program hitro našli. V tem primeru je kotizacija za vas 6,58 €. V kolikor bi se želeli prijaviti še za kosilo, priročnik Iskreno in celostno o spolnosti in dostop do dokumentarnega filma, je za vas dodatno doplačilo 17 € (daljši opis dodatnega “paketa” si lahko preberete v naslednjem odstavku). V tem primeru vas prosimo, da se prijavite tudi na e-naslov ter sporočite, da ste preko sistema KATIS že prijavljeni.

V kolikor niste vzgojitelji/učitelji/profesorji oz. zaposleni v šolstvu, ste ravno tako dobrodošli na seminar, če vas ta tematika zanima. V tem primeru je prispevek za organizacijo in izvedbo seminarja ter stroške 25 €. V to ceno je poleg udeležbe na seminarju vključeno tudi kosilo (samopostrežno s tremi hodi in pijačo), priročnik Iskreno in celostno o spolnosti (v katerem najdete tudi prispevke ddr. Stanka Gerjolja, dr. Janeza Vodičarja in Miha Kramlija) ter dvotedenski dostop do spletnega ogleda dokumentarnega filma o pornografiji 18+.

Seminar bo potekal v dvorani Glasbene šole na Rakovniku (Ljubljana) (Rakovniška ulica 31). V bližini stavbe najdete veliko brezplačnih parkirnih mest, sicer pa se lahko pripeljete v neposredno bližino lokacije tudi z avtobusom številka 3, 3B, 3G, postaja Rakovnik.

Radi bi opozorili tudi, da je število mest omejeno in da je prijava na samo srečanje obvezna.
Neprijavljenih (ali prek sistema KATIS ali prek e-naslova) žal ne bomo mogli sprejeti na seminar.

Okvirna časovnica seminarja:
8:00-8:30 zbiranje (čaj in kava)
8:30-10:15 ddr. Stanko Gerjolj (predsednik Zveze inštitutov in društev za integrativno geštalt pedagogiko na evropski ravni)
10:15-10:30 odmor
10:30-12:15 dr. Janez Vodičar (predavatelj religijske antropologije, filozofije vzgoje in specialne didaktike)
12:15-13:30 odmor za kosilo
13:30-15:15 Miha Kramli (terapevt, vodja Klinike za zdravljenje nekemičnih zasvojenosti)
15:15-15:30 odmor
15:30-16:30 Milena Igličar (dr. med., spec. ginekologije in porodništva)
16:30-17:30 Špela Potočnik (svetovalna delavka) in Benjamin Tomažič (profesor matematike in informatike)

Verjamemo, da bo seminar prinesel spodbudo za pogumno delo z otroki in mladimi na področju spolnosti, ki je izjemno pomembno, a hkrati tudi zelo občutljivo!S pedagoškimi in zdravstvenimi delavci želimo pripraviti delavnice, ki bi bile učinkovito orodje za prenos varnega, a jasnega sporočila o pomenu telesa in spolnosti.

Spolnost v službi ljubezni: