Flipped

/ Pot do ljubezni
Leto: 2010
Ocena: 7.7 /10
Starost: 12 +
Trajanje: 90 min
Leto izzida: 2010
Ocena IMDB: 7.7 /10
Priporočena starost: 12 +
Dolžina filma: 90 min

Ko se srečata v drugem razredu, se Juli Baker takoj zaljubi v svojega soseda Brycea. Bryce pa iskre do nje ne čuti. Od tega dne naprej se trudi obvladovati drzno in nepredvidljivo Juli. Po šestih letih začne čutiti, da se je zmotila glede ljubezni njenega življenja, na žalost pa je to čas, ko začne Bryce misliti, da se je tudi on motil glede Juli.

Kako se je Bryce odzval na Julijino ljubezen? Kako se odzvati na ljubezen osebe, do katere ne čutiš enako? Je boljše iskreno povedati ali ignorirati?

Kaj pomeni stavek “Some of us get dipped in flat, some in satin, some in gloss, but every once in a while you find someone who’s iridescent, and once you do, nothing will ever compare” (“nekatere nas pomočijo v mat barvo, nekatere v polsijajno, nekatere v sijajno… Kdaj pa kdaj pa srečaš nekoga, ki se mavrično lesketa. In ko ga srečaš, se ne more nič primerjati z njim”)?

Kakšna je bila razlika med sprejemanjem Juli s strani dedka in očeta Bryca? Kako lahko pogled/odnos staršev vpliva na naše ljubezenske odnose?

Si se kdaj znašel/znašla v situaciji, ko si osebo obsojala, brez da bi jo zares spoznala? Kako si se počutil/a, ko si spoznala svojo napako? Se je kdaj zgodilo obratno, da je nekdo spremenil mnenje o tebi?

Fireproof
Ghost