Hacksaw Ridge

/ Greben rešenih
Leto: 2016
Ocena: 8.1 /10
Starost: 17 +
Trajanje: 138 min
Leto izzida: 2016
Ocena IMDB: 8.1 /10
Priporočena starost: 17 +
Dolžina filma: 138 min

Desmond je sin nasilnega očeta alkoholika, ki je pretepel svojo mater in spodbujal nasilje med svojimi sinovi. Toda verni Desomond se odpove nasilju, saj verjame, da deset zapovedi govori neposredno z njim. Ker ima rad svojo državo, se prijavi na služenje v 2. svetovni vojni, prepričan je, da lahko podpira vojsko kot neoborožen zdravnik na bojišču. Vojska se s tem ne strinja in porabi veliko energije, da bi se rešila človeka, ki se noče dotakniti orožja. Sčasoma polkovnik Dossu dovoli, da postane zdravnik, ne da bi opravil orožni del osnovnega usposabljanja. Prvo poslanstvo njegove skupine je zavzeti strateški, močno branjeni japonski greben.

Vera v Boga Desmondu pomaga, da trdno stoji za tem, v kar verjame. Je tudi zate vera tvoj steber, ali bi na to mesto postavil nekaj/nekoga drugega? Se ta steber v težkih situacijah kdaj zamaje?

Desmond se pogosto bori s kritikami in žalitvami drugih. Kako hitro mnenje ali kritika druge osebe vpliva na tvoje odločitve?

Kako si razlagaš stavek, ki ga Dorothy izreče Desmondu v zaporu, ko noče uporabiti orožja za trening: »It’s just pride. Pride and stubbornness. Don’t confuse your will with the Lord’s” (»To je samo ponos. Ponos in trma. Ne mešaj svoje volje z Gospodovo«). Se strinjaš z njenimi besedami?

Si tudi sam kdaj doživel neuspeh, vendar se uspel pobrati in poskusiti znova? Kako si se počutil? Kdo/kaj ti je pri tem pomagalo?

V kateri situaciji si pokazal največ poguma? Kdaj pa najmanj?

Vsebuje eksplicitne vojne prizore, golote in spolnih odnosov.
Eternal Sunshine of the Spotless Mind
Amélie