Moč dotika

Soočanje vzgojiteljev s primerno uporabo dotika pri vzgoji danes

S strokovnim seminarjem v šolskem letu 2021-2022 želimo opolnomočiti vzgojitelje (starše in pedagoške delavce) za soočanje z izzivi, ki jih na področju vzgoje prinaša dotik.

Udeleženci bodo razmišljali o primerni in neprimerni uporabi dotika, o njegovi pozitivni in nenadomestljivi vrednosti potrjevanja in spodbujevanja, kot tudi o njegovi zlorabi.

Seminar smo oblikovali glede na želje in vprašanja, s katerimi se najpogosteje srečujemo ob delu s starši in pedagoškimi delavci. Verjamemo in upamo, da bo opogumil vse prisotne vzgojitelje za nadaljnje delo z otroki in mladostniki in nam pomagal vzgajati v naši, hitro se spreminjajoči, družbi.

Seminar smo želeli izvesti v živo, a zaradi omejitev povezanih s koronavirusom in števila prijav, bo seminar potekal preko spleta (videokonferenčno orodje ZOOM). Povezavo boste prijavljeni na seminar z navodili prejeli približno 2 dni pred začetkom seminarja.

Seminar je objavljen tudi v KATIS katalogu in šteje zaposlenim v šolstvu 0,5 točke za napredovanje. Če želite udeležbo uveljavljati za napredovanje, se obvezno prijavite tudi preko sistema KATIS. V tem primeru morate biti prisotni na vseh delih seminarja.

Lokacija in datum

Seminar se bo izvajal preko videokonferenčnega orodja ZOOM.

Datum izvedbe je sobota, 20. 11. 2021.

Okvirna časovnica seminarja

  • 8:15–8:30 Zbiranje in uvodni pozdrav
  • 8:30–10:45 Dotik v življenju in vzgoji (ddr. Stanko Gerjolj) – po seminarju boste prejeli povzetek
  • 10:45–11:00 Odmor
  • 11:00–12:00 Hormonsko-nevrološko dogajanje ob dotiku in bližini (Milena Igličar, dr. med., spec. ginek. in porod.) – po seminarju bo dostopen posnetek
  • 12:00–13:00 Odmor za kosilo
  • 13:00–14:30 Spolne zlorabe in njihove posledice (dr. Drago Jerebic) – po seminarju boste prejeli povzetek
  • 14:30–16:00 Pomen (digitalnega) dotika v današnji družbi (Špela Potočnik in Benjamin Tomažič) – po seminarju bo dostopen posnetek

Prijava in cena

Za prijavljane prek sistema KATIS (soglasjem ravnatelja) je kotizacija 17,87 €, za ostale pa 35,74 €.

Vse, ki boste prispevek za seminar poravnali sami (in ne zavod, kjer ste zaposleni), vas prosimo, da se na seminar prijavite prek spodnje prijavnice. Za ostale (s soglasjem ravnatelja) pa zadostuje prijava prek KATISa.

Če bi kdo želel biti prisoten in mu je strošek seminarja previsok, naj nas prosim kontaktira na eno od spodnjih možnosti. Prisotnost želimo omogočiti vsakemu, ki si želi biti aktivno udeležen na seminarju – naj denar ne bo ovira.

Za vsa vprašanja, komentarje in predloge smo dosegljivi na [email protected] ali 040 186 266 (Benjamin).

V pripravi na seminar vas tudi vabimo, da izpolnite tole anketo o dotiku, ki nam bo pomagala oblikovati zadnji del seminarja.

Moška skupina Svobodni
Okrogla miza Svobodni za ljubezen (Emanuel)