Prvi cikel izobraževanj 18+

Izvajalci: Marko Možina, Maja Paljk, Katarina Nzobandora, Janez Vodičar, Marta Ramovš, Katja Jarc, Mojca in Marko Mihelak, Janez Snoj, Miha Kramli, Stanko Gerjolj, Melita in Gregor Čušin, Mario Plešej
Kraj: študentski dom Vincencij

V sklopu prvega cikla izobraževanj 18+ smo se srečali devetkrat. Preko predavanj, pričevanj in izkustvenih delavnic smo se spoznavali z našim telesom in njegovo plodnostjo, se pogovarjali o tem, kako živeti spolnost v času samskosti, v času hoje ter zakona. Čudili smo se nastanku življenja. Spoznavali smo, kako se je skozi zgodovino spreminjal pogled na telesnost in spolnost in kako nam pogled na ti področji danes oblikujejo mediji. Izvedeli smo veliko o tem, kako se spreminja delovanje možganov v primeru kemičnih zasvojenosti.

Nekaj utrinkov udeležencev:
“Pestrost različnih predavateljev. Moje osebno spoznanje je bilo predvsem ta del namenskosti spolnosti: V BLAGOR ZAKONCEMA. Prehitro preidemo iz boja ZA čistost v boj PROTI poželenju. Super vidik.”


“Skupnost. Skupina. Širina vseh srečanj skupaj in poglobitev določenih tematik. Bogastvo iskrenosti in odprtost za različne poglede.”

“Pogovori po srečanju. Odmevi v mislih po čisto vsakem večeru.”


“Čist od vsakega srečanja odnesla kakšno novo spoznanje, pa naj je to splošno dejstvo ali pa nekaj novega o sebi.”

Delavnica: Vem zakaj, ampak kako?
Ogled dokumentarnega filma 18+ (Šmarje – Sap)