Spolnost v službi ljubezni, 2. del

Izvajalci: Andreja Mohar Košir, Milena Igličar, Agata Hren, Maja Paljk, Alison Kogoj, Klara Pavlinič, Špela Potočnik, Benjamin Tomažič, Matej Razpotnik
Kraj: Ljubljana Rakovnik
Ciljna publika: pedagoški delavci in starši

V drugem delu seminarja nas je najprej nagovorila pediatrinja dr. Andreja Mohor Košir, ki nam je predstavila spolni razvoj otroka (deklic in dečkov) od rojstva do konca pubertete.
Ginekologinja dr. Milena Igličar je dopolnila predhodno predavateljico in dodala kar nekaj novih, uporabnih znanj in njen pogled na žensko telo, ciklus in skrb za zdravje najbolj intimnih delov telesa.
Nato smo se razdelili na tri skupine. V vseh treh skupinah smo se pogovarjali o spolni vzgoji otrok, ki naj bo prilagojena starosti in priložnosti. Agata Hren je imela predavanje o spolni vzgoji pri predšolskih otrocih, Maja Paljk o starostnem obdobju od 7 do 11 let in Alison Kogoj o obdobju nad 12 let.
Popoldanski del smo začeli s Klaro Pavlinič, ki nam je predstavila pogled mladega človeka na svojo samopodobo in kako mu jo pomagamo graditi.
Špela Potočnik nam je spregovorila o telesu in njegovem spominu. Ob njenem predavanju smo se naučili tudi nekaj uporabnih telesnih vaj in mnogo zanimivih dejstev o telesu.
Nekaj zaskrbljujočih dejstev o razširjenosti pornografije in zasvojenosti z njo sta nam podelila Benjamin Tomažič in Matej Razpotnik. Razdeljeni po manjših skupinah (4 člani), smo prejeli vsakdanjo situacijo, ki smo jo odigrali na zapisan način in na način, v katerem smo predlagali našo dobro rešitev. Po vsaki odigrani situaciji, je sledil kratek odmev.
Odlična, mlada, strokovna ekipa je z nami podelila mnogo novega znanja, odkritij in dejstev, ki bodo vsakemu pomagale na njegovi osebni in službeni pot.

Srečanje birmancev škofije Koper
Več kot telo (celostni pogled na telesnost in spolnost)