Into the Wild

/ V divijini
Leto: 2007
Ocena: 8.1 /10
Starost: 16 +
Trajanje: 153 min
Leto izzida: 2007
Ocena IMDB: 8.1 /10
Priporočena starost: 16 +
Dolžina filma: 153 min

Christopher McCandless, sin bogatih staršev, diplomira na univerzi Emory kot vrhunski študent in športnik. Namesto da bi se lotil prestižne in uspešne kariere, se je odločil, da bo prihranek denarja dal v dobrodelne namene, se rešil svojega imetja in se odpravil na pot v aljaško divjino.

Christopher ima na začetku filma vse – denar, svetlo prihodnost, uspešno zaključen študij … Zakaj se odloči vse pustiti za sabo? Kaj bi bilo tebi najtežje pustiti za sabo?

Njegovo popotovanje je razdeljeno na več različnih delov – moje novo rojstvo, adolescenca, moškost, družina, pridobivanje modrosti. Kako se preko teh poglavij Christopher spreminja? Zakaj so tako poimenovana?

Kljub temu, da Christopher spozna ogromno ljudi, ki mu izkažejo ljubezen in toplino, ga pot še vedno žene do Aljaske. Zakaj meniš, da Chris ni hotel ostati z njimi, ampak je odšel v kraj popolnoma brez ljudi?

Med poslovilnim pogovorom s starim gospodom Ronom, Christopher reče: »Tudi jaz te bom pogrešal, vendar se motiš, če misliš, da veselje do življenja izhaja predvsem iz veselja do človeških odnosov. Božje mesto je povsod okoli nas, je v vsem in v tem, kar lahko doživimo. Ljudje morajo samo spremeniti svoj pogled na stvari.« Kakšen se ti zdi njegov odnos do medsebojnih odnosov? Kaj se mu zdi bolj pomembno?

So bila njegova dejanja, ko zapusti svoje prijatelje, ki jih sreča na poti, sebična, ali je prav, da sledi svojim željam in ciljem?

Pred svojo smrtjo Christopher v svoj dnevnik zapiše »Sreča je resnična le, če jo delimo z drugimi.« Glede na njegov predhodni pogled na odnose – kako razumeš ta stavek? Se z njim strinjaš? Bi lahko živel brez odnosov?

Vsebuje tematike ločitve, spolnosti, gole prizore in smrti.
Få meg på, for faen
The Mitchells vs. the Machines