Me Before You

/ Ob tebi
Leto: 2016
Ocena: 7.4 /10
Starost: 13 +
Trajanje: 110 min
Leto izzida: 2016
Ocena IMDB: 7.4 /10
Priporočena starost: 13 +
Dolžina filma: 110 min

Louisa živi v prikupnem mestecu na angleškem podeželju. Nekoliko čudaška in domiselna šestindvajsetletnica nima jasno zastavljene prihodnosti; da bi pomagala preživeti lastni tesno povezani družini, menja službe eno za drugo. A njen siceršnji nalezljivi optimizem se znajde pred preizkušnjo, ko sprejme delo v bližnjem »gradu«, kjer postane skrbnica in spremljevalka mladega bogatega bankirja Willa Traynorja – ta je pred dvema letoma zaradi prometne nesreče pristal v invalidskem vozičku, kar mu je v hipu drastično spremenilo življenje. Ubilo mu je nekdanjega pustolovskega duha, postal je ciničen in se vdal v usodo… dokler se Lou ne odloči, da mu pokaže, da je vredno živeti. Družno se podata na vrsto dogodivščin, iz katerih se naučita precej več, kot sta si bila mislila, in ki na nepričakovane načine spremeni njuni življenji – ter srci.

Kako si razlagaš angleški naslova filma “Me Before You” (»Jaz pred tabo«)? Na koga se nanaša »jaz«? Se tekom zgodbe spreminja?

Zakaj je Lou uspelo prebiti zid, ki ga je zgradil Will?

Kako misliš, da bi huda prometna nesreča, kjer bi pristal na Willovem mestu, vplivala nate?

Ali si bil/a presenečen/a nad Willovo odločitvijo na koncu filma? Kako bi se odločil/a ti? Ali je bilo njegovo dejanje sebično?

Je bilo Loujino dejanje ustrezno, ko je hotela spremeniti Willovo odločitev?

Vsebuje tematiko o evtanaziji.
The Intouchables
Up