The Intouchables

/ Prijatelja
Leto: 2011
Ocena: 8.5 /10
Starost: 17 +
Trajanje: 113 min
Leto izzida: 2011
Ocena IMDB: 8.5 /10
Priporočena starost: 17 +
Dolžina filma: 113 min

Življenji premožnega plemiča Phillipa in revnega temnopoltega prestopnika Drissa se ne bi mogli biti bolj razlikovati, toda usoda nepričakovano preplete njuni poti. Invalidni Phillipe išče negovalca in med prijavljenimi kandidati naleti na Drissa. Ta si službe v resnici ne želi, temveč hoče zgolj zadostiti pogojem za prejemanje socialnega nadomestila, zato se poskuša prikazati v najslabši luči. Toda Drissova spontanost je Phillipu všeč, zato ga najame, njuno prvotno nezaupanje pa počasi preraste v iskreno prijateljstvo.

Film se v francoščini imenuje Intouchables (nedotakljivi), kar se nanaša na osebe, ki jih družba izloči in so za višji socialni status nedotakljivi. Kako bi v ta opis postavil Drissa? Kaj pa Philippe, zakaj bi se on počutil kot »nedotakljiv«?

Philippe doživi hudo nesrečo in postane gibalno oviran do konca življenja. Kako je to sprejel sam? Kako bi ti sprejel posledice tako hude nesreče?

Zakaj Philippe najame Drissa, kljub očitnem pomanjkanju znanja? Si kdaj doživel/a, da te je nekdo obravnaval drugače, kot bi si želel/a? Kako si se takrat počutil/a?

Si ti kdaj obravnaval/a nekoga drugače zaradi njegovega izgleda/sposobnosti? Kdaj si se tega zavedal/a? Si svoje obnašanje spremnil/a?

Vsebuje prizore golote, velik poudarek je na gibalni oviranosti, kar je lahko občutljiva tema.
Planeta Singli
Me Before You